Van verhuisfirma tot internationaal transportbedrijf

Vorige eeuw startte ons bedrijf als een regionale verhuisfirma.

Vandaag zijn we een internationaal transportbedrijf met een gevestigde reputatie.

Oorsprong

Transportbedrijf Macharis is oorspronkelijk gestart als verhuisfirma. Alfons Macharis (geboren in 1909) kocht net voor de tweede wereldoorlog 2 vrachtwagens van het merk International. Één daarvan is uitgebrand in een schuurbrand, en de ander werd aangeslagen door het leger.

Een valse start dus voor Alfons. Gelukkig begon hij na de oorlog opnieuw met een Chevrolet. Niet veel later kwam ook zijn zoon; Roger Macharis, in het bedrijf. Samen bouwde ze Transport Macharis uit tot een volwaardig transportbedrijf.

Hoe ging het verder?

Alfons en Roger kregen in de vroege jaren ’60 de opportuniteit om voor D&V matrassen te rijden. Deze kans grepen ze met beide handen, ze reden 2x per week naar Marseille en terug. Hun vrachtwagens reden in die tijd 7/7.

Door de groei van het wagenpark, kwam de nood voor een plek om deze te stationeren en te onderhouden. Dus, bouwde Roger een eerste vestiging voor het bedrijf in Baasrode, een deelgemeente van Dendermonde.

Vanaf dat moment werd Transport Macharis een echt transportbedrijf met alles erop en eraan.

Warehousing

Naast transport werd ook opslag een van de hoofdactiviteiten. We bouwden opslag Macharis in het nabijgelegen industrieterrein van Dendermonde. Dit liet ons toe om klanten een de totale logistieke oplossing te bieden.

Bosveld 24

Door de verdere groei van het bedrijf verhuisde Transportbedrijf Macharis integraal naar het nabijgelegen industrieterrein. Vanuit deze gebouwen voorzien we vandaag de dag onze klanten van de best mogelijke service.

We ontzorgen u van
uw lading, op een
snelle en veilige
manier.

Transport op maat

Stockeren