Duurzaamheid

The future is green. Ook wij dragen ons steentje bij aan een duurzame toekomst. lees hieronder hoe. 

Gebouwen

Al onze gebouwen zijn voorzien van zonnepanelen. Dit maakt onze werking in het magazijn en onze burelen volledig energie neutraal. Daarbovenop kunnen we ongeveer 75 gezinnen voor een heel jaar aan stroom voorzien. Hiermee besparen we bovendien 50 ton aan co2 op jaarbasis.

Voertuigen

We investeren in moderne voertuigen waarvan de uitstoot gigantisch gereduceerd is tegenover enkele jaren geleden. Deze hypermoderne machines hebben enorme progressie gemaakt op vlak van veiligheid, verbruik, uitstoot en comfort. Dit sluit perfect aan bij de Transport Macharis ideologie.

Onderhoud

Het materiaal wordt piekfijn onderhouden om onze ecologische impact tot een minimum te herleiden. Zo krijgen onze banden vier levens om het maximaal aantal kilometers te kunnen rijden. Voor ons moet het onderhoud letterlijk gesmeerd lopen om een minimale weerstand en dus maximale efficiëntie te bereiken.

Planning

Het spreekt voor zich dat we de meest optimale route plannen. Daarbij plannen we ook een maximale beladingsgraad en vermijden we lege kilometers. Deze mindset heeft zijn directe impact op onze duurzaamheid.